‘Als jij eerder hulp had gehad, dan had je hier nu niet gezeten’

Dat zei mijn eigen therapeut tegen mij. Ik was toen 35. Die uitspraak triggerde me om jongeren te willen helpen, zodat ze niet onnodig lang met problemen worstelen.

Ik kreeg niet voor niets hulp van een therapeut. Ook ik had een ingewikkelde en stressvolle jeugd. In die tijd praatte ik daar met niemand over. Toen ik dat jaren later wél deed, kon ik weer verder gaan met mijn leven. Ik vond mijn eigen ik terug. En dat gun ik jou ook.

Daarom ben ik nu jongerencoach

Ik volgde de hbo opleiding Jongeren coach en leerde hoe ik jongeren kan helpen om op een positieve manier de toekomst in te gaan. Dat doe ik door middel van Rationeel Emotieve Therapie (RET) en oplossingsgericht werken.

Ook heb ik een cursus gevolgd om kindertekeningen te kunnen lezen en begrijpen. De taal die kinderen spreken zonder woorden en met beelden. Met iedere tekening laat een kind onbewust iets van zichzelf zien. Wat hem van binnen bezighoudt, hoe hij zich voelt, wat hem beweegt.

Daarnaast deed ik vrijwilligerswerk als gezinsondersteuner. Daar maakte ik kennis met diverse jongerenproblematiek, zoals leerproblemen, pesten en eenzaamheid. Die ervaring neem ik mee in mijn huidige werk.

‘Ik zag er best tegenop om naar een coach te gaan. Dat is voor losers, dacht ik. Maar de gesprekken met Kelly waren heel leuk en positief. Ik ging altijd met een goed gevoel weg.’ Rick (15). 

En daarnaast ben ik moeder

Peter en ik hebben twee prachtige dochters: Demi en Lena (2008 en 2010). We wonen in Hengelo en hebben een sportief gezin. Peter en ik doen aan bootcamp en je vindt ons regelmatig op het voetbal- en hockeyveld als de kinderen sporten.

Wil je kennismaken?

Bel of mail me dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kelly Huigen-Havers